Ostrá směs na topinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 paličky česnek
1 dl olej
1 kg paprika
0.8 kg rajčata
4-6 ks cibule
6 ks feferonka
0.5 balíčku Deko
1 ks vepřová konzerva
0.5 balíčku mletý černý pepř
1 ks hovězí konzerva

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme papriky, feferonky a oloupeme cibule a česnek. Rajčata spaříme a oloupeme. Zeleninu si nakrájíme na menší kusy a pomeleme v mlýnku na maso. Nakladač Deko prosejeme. Masové konzervy rozehřejeme a maso rozmačkáme.

  2. Pomletou zeleninu si dáme do kastrolu a dusíme odkryté asi 45 - 60 minut. Přidáme olej, Deko, pepř a připravené maso. Podusíme opět dalších 15 minut.

  3. Ostrou směs na topinky naplníme do menších skleniček a sterilujeme 30 minut při 100 °C. Používáme dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!