Ostrý guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 dkg slanina sůl 1 lžička majoránka 4 ks cibule 1 lžička kmín voda 1 plátek chléb 0 l pivo 2 ks feferonka 2 ks červená paprika 50 dkg hovězí přední 1 ks červená cibule 1 lžička mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 lžíce vepřové sádlo 1 lžička mletá pálivá paprika
Postup Ostrý guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme. Bílou cibuli nadrobno nakrájíme.
Na sádle zpěníme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli, přidáme drobně nakrájené feferonky, kostky masa a opečeme. Pak přidáme sůl a pepř, kmín a nakonec přidáme papriky - sladkou i pálivou. Vše podlijeme pivem. Guláš zvolna dusíme, podle potřeby podléváme vodou.
K poloměkkému masu přidáme rozdrobenou střídku chleba, majoránku a zvolna dusíme doměkka. Do hotového guláše přidáme na nudličky nakrájené červené papriky, na kolečka nakrájenou červenou cibuli a krátce povaříme.
Ostrý guláš podáváme s chlebem nebo bramborovým knedlíkem.