Ostrý guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 dkg slanina
sůl
1 lžička majoránka
4 ks cibule
1 lžička kmín
voda
1 plátek chléb
0 l pivo
2 ks feferonka
2 ks červená paprika
50 dkg hovězí přední
1 ks červená cibule
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 lžíce vepřové sádlo
1 lžička mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme. Bílou cibuli nadrobno nakrájíme.

  2. Na sádle zpěníme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli, přidáme drobně nakrájené feferonky, kostky masa a opečeme. Pak přidáme sůl a pepř, kmín a nakonec přidáme papriky - sladkou i pálivou. Vše podlijeme pivem. Guláš zvolna dusíme, podle potřeby podléváme vodou.

  3. K poloměkkému masu přidáme rozdrobenou střídku chleba, majoránku a zvolna dusíme doměkka. Do hotového guláše přidáme na nudličky nakrájené červené papriky, na kolečka nakrájenou červenou cibuli a krátce povaříme.

  4. Ostrý guláš podáváme s chlebem nebo bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!