Sladkokyselá stehna recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
3 lžíce olej
3 ks pomeranč
1 svazek koriandr
1 ks limetka
mletý pepř
mletá paprika
500 g čínské zelí
3 lžíce sójová omáčka
2 ks krůtí stehno
1/2 l drůbeží vývar
250 g cukrové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Velká kuřecí či krůtí stehna omyjeme a osušíme. Pomeranče oddělíme od blan a šťávu zachytíme. Limetku vymačkáme a kůru z ní nastrouháme

  2. Marinádu připravíme z pomerančové a půlky limetkové šťávy, poloviny nastrouhané limetkové kůry, sójové omáčky, oleje, pepře a papriky. Stehna dáme do mísy, přelijeme marinádou a na 15 minut necháme marinovat a odležet

  3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Stehna vyndáme z marinády a na rozehřáté pánvi opečeme ze všech stran. Poté stehna i s výpekem přendáme do pekáčku, zalijeme vývarem a 50 minut dusíme v troubě

  4. Koriandr nasekáme, lusky omyjeme a rozkrojíme, zelí nakrájíme na úzké proužky. Asi tak 5 minut před dopečením přidáme ke stehnům koriandr, zeleninu a kousky pomeranče, dochutíme zbytkem limetkové šťávy, kůry, cukrem a kořením. A dalších 5 - 10 minut zapékáme

  5. Sladkokyselá stehna podáváme jako hlavní chod s libovolnou přílohou. Nejlépe se hodí rýže

  6. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!