Sladkokyselá stehna recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 3 lžíce olej 3 ks pomeranč 1 svazek koriandr 1 ks limetka mletý pepř mletá paprika 500 g čínské zelí 3 lžíce sójová omáčka 2 ks krůtí stehno 1/2 l drůbeží vývar 250 g cukrové lusky
Postup Sladkokyselá stehna
Postup přípravy receptu
-
Velká kuřecí či krůtí stehna omyjeme a osušíme. Pomeranče oddělíme od blan a šťávu zachytíme. Limetku vymačkáme a kůru z ní nastrouháme
Marinádu připravíme z pomerančové a půlky limetkové šťávy, poloviny nastrouhané limetkové kůry, sójové omáčky, oleje, pepře a papriky. Stehna dáme do mísy, přelijeme marinádou a na 15 minut necháme marinovat a odležet
Troubu předehřejeme na 180 °C. Stehna vyndáme z marinády a na rozehřáté pánvi opečeme ze všech stran. Poté stehna i s výpekem přendáme do pekáčku, zalijeme vývarem a 50 minut dusíme v troubě
Koriandr nasekáme, lusky omyjeme a rozkrojíme, zelí nakrájíme na úzké proužky. Asi tak 5 minut před dopečením přidáme ke stehnům koriandr, zeleninu a kousky pomeranče, dochutíme zbytkem limetkové šťávy, kůry, cukrem a kořením. A dalších 5 - 10 minut zapékáme
Sladkokyselá stehna podáváme jako hlavní chod s libovolnou přílohou. Nejlépe se hodí rýže
Foto: Shutterstock.com