Ostrý paprikový dip recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2-3 ks cibule
150 g smetana
1 ks chilli paprička
2 ks červená paprika
75 ml zeleninový vývar
1-2 špetky mletá pálivá paprika
1 lžíce paprikový protlak
2 lžíce bazalkový ocet
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nahrubo. Obojí povaříme asi 5 minut v zeleninovém vývaru spolu s paprikou, paprikovým (nebo rajčatovým) protlakem, solí a pepřem.

  2. Tekutinu necháme vyvařit a zeleninu necháme zchladnout. Chilli papriku očistíme a nakrájíme na kolečka. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme nadrobno. Papriku, chilli papriku a podušenou cibuli s česnekem jemně rozmixujeme. Pak propasírujeme přes síto.

  3. Dip podle chuti okořeníme. Smetanu napůl ušleháme a vmícháme do ní bazalkový ocet (případně obyčejný). Dip a ušlehanou smetanu s octem důkladně promícháme.

  4. Ostrý paprikový dip se hodí k plackám, aspiku, bramborám vařeným ve slupce a grilovaným pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!