Ostrý paprikový dip recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2-3 ks cibule 150 g smetana 1 ks chilli paprička 2 ks červená paprika 75 ml zeleninový vývar 1-2 špetky mletá pálivá paprika 1 lžíce paprikový protlak 2 lžíce bazalkový ocet podle chuti sůl mletý pepř
Postup Ostrý paprikový dip recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nahrubo. Obojí povaříme asi 5 minut v zeleninovém vývaru spolu s paprikou, paprikovým (nebo rajčatovým) protlakem, solí a pepřem.
Tekutinu necháme vyvařit a zeleninu necháme zchladnout. Chilli papriku očistíme a nakrájíme na kolečka. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme nadrobno. Papriku, chilli papriku a podušenou cibuli s česnekem jemně rozmixujeme. Pak propasírujeme přes síto.
Dip podle chuti okořeníme. Smetanu napůl ušleháme a vmícháme do ní bazalkový ocet (případně obyčejný). Dip a ušlehanou smetanu s octem důkladně promícháme.
Ostrý paprikový dip se hodí k plackám, aspiku, bramborám vařeným ve slupce a grilovaným pokrmům.