Ouška recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

rozinky
1 ks listové těsto
1-2 ks vanilkový cukr
skořicový cukr
na potření
1 ks vejce
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto tence rozválíme a plát těsta posypeme vanilkovým či skořicovým cukrem a můžeme ještě posypat rozinkami.

  2. Z každé delší strany uděláme váleček směrem ke středu, až máme dva válečky těsně u sebe. Válečky nakrájíme na řezy asi 1,5 cm široké a řeznou stranou je pokládáme na plech vyloženým pečícím papírem. Ouška lehce pomažeme vejcem a v předehřáté troubě upečeme.

  3. Nakonec ouška posypeme moučkovým cukrem, který můžeme smíchat s vanilkovým cukrem, ale nemusíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!