Ovocná buchta s drobenkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnečků olej
2 ks vejce
0 hrnečků mléko
1 hrneček cukr krupice
2 hrnečky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
drobenka
50 g máslo
50 g cukr moučka
100 g polohrubá mouka
podle potřeby
ovoce
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem krupice. Dále postupně přidáváme do šlehacího robotu další ingredience - olej, mléko a mouku s práškem do pečiva. Mezi jednotlivými ingrediencemi necháme robot pracovat, ať se každá jednotlivá surovina může dostatečně promíchat.

  2. Plech na pečení můžeme vyložit pečícím papírem nebo vymastit tukem a vysypat moukou. Já používám s oblibou dětskou krupičku. Pro změnu chuti i vůně můžeme plech vysypat i kokosovou moučkou.

  3. Těsto nalijeme na plech a poklademe sezónním čerstvým ovocem, případně zavařeným či zmraženým. Na ovoce se nasype drobenka připravená z másla, polohrubé mouky a cukru moučka.

  4. Pokládané ovoce může být jednodruhové, ale také směs. Nejchutnější jsou však meruňky. Nejčastěji však máme jablka ve všech možných formách, ty však ještě posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.

  5. Ovocnou buchtu pečeme v troubě při 175 °C do doby, dokud drobenka nezezlátne.

  6. Ovocnou buchtu s drobenkou po vychladnutí nakrájíme a podáváme s kávou ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!