Ovocná buchta s drobenkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0 hrnečků olej 2 ks vejce 0 hrnečků mléko 1 hrneček cukr krupice 2 hrnečky polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva drobenka 50 g máslo 50 g cukr moučka 100 g polohrubá mouka podle potřeby ovoce tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Ovocná buchta s drobenkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem krupice. Dále postupně přidáváme do šlehacího robotu další ingredience - olej, mléko a mouku s práškem do pečiva. Mezi jednotlivými ingrediencemi necháme robot pracovat, ať se každá jednotlivá surovina může dostatečně promíchat.
Plech na pečení můžeme vyložit pečícím papírem nebo vymastit tukem a vysypat moukou. Já používám s oblibou dětskou krupičku. Pro změnu chuti i vůně můžeme plech vysypat i kokosovou moučkou.
Těsto nalijeme na plech a poklademe sezónním čerstvým ovocem, případně zavařeným či zmraženým. Na ovoce se nasype drobenka připravená z másla, polohrubé mouky a cukru moučka.
Pokládané ovoce může být jednodruhové, ale také směs. Nejchutnější jsou však meruňky. Nejčastěji však máme jablka ve všech možných formách, ty však ještě posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.
Ovocnou buchtu pečeme v troubě při 175 °C do doby, dokud drobenka nezezlátne.
Ovocnou buchtu s drobenkou po vychladnutí nakrájíme a podáváme s kávou ke svačině.