Ovocná charlotte recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
125 g cukr
6 dl mléko
4 dl smetana ke šlehání
80 g vanilkový pudinkový prášek
těsto
5 ks vejce
100 g cukr moučka
100 g polohrubá mouka
na ozdobu
jablko
jahody
kiwi
smetana ke šlehání
hroznové víno
náplň
125 g cukr krystal
500 g měkký tvaroh
na obalení
mandlové plátky
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky a cukr moučka utřeme do pěny, přidáme sníh z bílků a odspodu vmícháme mouku.

  2. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 - 30 minut dorůžova.

  3. Na krém rozmícháme pudinkový prášek v části mléka. Zbylé mléko svaříme s cukrem, za stálého míchání vlijeme rozmíchaný pudinkový prášek a krátce povaříme do zhoustnutí. Pudink necháme vychladnout a lehce vmícháme ušlehanou smetanu.

  4. Upečené těsto necháme vychladnout a potom z něj vykrájíme 12 koleček, která po dvou slepíme krémem. Povrch a strany každého dortíku potřeme tvarohem utřeným s cukrem krystal. Obvod obalíme mandlovými plátky, povrch ozdobíme ušlehanou smetanou a ovocem.

  5. Ovocné charlotte podáváme k různým příležitostem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!