Ovocná kaše se smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce solamyl 0.5 ks citron 1 lžička skořicový cukr 1 sklenice švestkový kompot 2 ks středně velké jablko na ozdobu 0.5 kelímku smetana ke šlehání 1 lžička skořicový cukr
Postup Ovocná kaše se smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Švestky scedíme a šťávu zachytíme do kastrolku. Jablka (ne moučná) oloupeme a nakrájíme na kostky.
Ke švestkové šťávě přidáme tence odkrojenou citronovou kůru a uvedeme ji do varu. Přisypeme jablka a povaříme asi 7 minut (podle velikosti kostiček). Odstavíme, vyndáme kůru a přilijeme citronovou šťávu.
V trošce vody rozmícháme solamyl dohladka a zahustíme jím švestkovou šťávu s jablky. Přidáme na kostky nakrájené švestky, krátce povaříme a necháme zcela vychladnout.
Smetanu se skořicovým cukrem ušleháme do polotuhé konzistence.
Ovoce rozdělíme na dezertní talíře, každou porci ozdobíme skořicovou šlehačkou a poprášíme skořicovým cukrem.