Ovocné knedlíky z krupicového těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
250 g máslo
0.3 l mléko
0.5 kostky droždí
300 g krupice
cukr moučka
na ozdobu
tvaroh
cukr moučka
rozpuštěné máslo
náplň
ovoce (meruňky, švestky)

Postup přípravy receptu

  1. Droždí si rozmícháme s trochou cukru a mléka (mléka se nemusí přidávat příliš) a necháme odstát.

  2. Krupici utřeme s máslem a cukrem podle toho, jak chceme mít těsto sladké. Přidáme špetku soli a vejce. Zamícháme a přidáme rozmíchané droždí. Všechno pořádně prohněteme (vařečkou nebo rukou) v těsto podobné kynutému. Těsto na knedlíky necháme v misce, zakryjeme a necháme chvíli kynout.

  3. Mezitím si nachystáme ovoce. Vypeckujeme a rozpůlíme. Pokud máme malé meruňky (nebo švestky), tak pouze vyděláme pecku, ale nesmí se nám tyto dvě půlky oddělit, doprostřed ovoce dáme trošku cukru.

  4. Až je těsto nakynuté, odebíráme z něj kousky a do nich zabalujeme ovoce.

  5. Připravíme si hrnec s vodou, přidáme špetku soli. Necháme ji sevřít, přidáme knedlíky, které vaříme přesně sedm minut. Během vaření je nemícháme a nenapichujeme.

  6. Po uvaření knedlíky vyjmeme, na talíři posypeme tvarohem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!