Krůtí roláda s vaječnou náplní recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 6 ks vejce 1 ks cibule 15 dkg sádlo grilovací koření čerstvá petrželka mletý černý pepř 1 kg krůtí prsa 1 sklenice zeleninové lečo
Postup Krůtí roláda s vaječnou náplní
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa rozřízneme na plát, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Čerstvou petrželku a cibuli nasekáme nadrobno
Připravíme si směs pro naplnění. Na sádle osmažíme cibuli, přidáme malou sklenici leča, rozšlehaná vejce, sůl, mletý pepř, petrželku a necháme srazit na vaječinu. Vychladlou vaječinu klademe na plát masa, svineme a stáhneme motouzem. Na povrchu mírně osolíme, posypeme grilovacím kořením a položíme na vymaštěný pekáč
Krůtí prsa zprudka zapečeme v předehřáté troubě, potom roládu podlijeme trochou vody a zvolna pečeme při 160 °C doměkka za občasného podlévání. Měkkou krůtí roládu s vaječnou náplní vytáhneme, výpek vydusíme na tuk, zapražíme moukou, zalijeme trochou vody, provaříme, dosolíme a dopepříme. Zchladlou roládu zbavíme motouzu a nakrájíme na plátky
Krůtí roládu s vaječnou náplní podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží. K roládě můžeme přidat nakrájenou čerstvou zeleninu nebo jakýkoliv zeleninový salát.