Vepřové na pivu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 - 2,5 dl pivo grilovací koření 1 ks velká cibule 6 - 8 plátků anglická slanina 4 plátky vepřová kotleta mletý barevný pepř 1/2 balíčku předsmažené hranolky čerstvá a sterilovaná zelenina
Postup Vepřové na pivu
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme barevným pepřem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší kolečka
Na dno pekáčku položíme cibuli, přidáme vepřové kotlety, které ještě posypeme grilovacím kořením. Poklademe plátky prorostlé anglické slaniny a zalijeme pivem. Pekáček přikryjeme alobalem
Dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme do změknutí masa, průběžně kontrolujeme. Asi 5 - 10 minut před dokončením sejmeme alobal a dopékáme už nepřikryté, aby se nám šťáva dostatečně vypekla
Jako přílohu k vepřovému na pivu si přichystáme předsmažené hranolky, které dáme na vymazaný plech a upečeme dozlatova
Na talíři ozdobíme zeleninou podle vlastního výběru. Zeleninu omyjeme (scedíme) a ozdobně nakrájíme. Lze použít sterilovaný okurek, čerstvé ředkvičky, cherry rajčátka, olivy, rukolu, sterilovanou kukuřici a další
Vepřové na pivu ihned podáváme.