Ovocné potěšení recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
4 lžíce cukr krystal
500 g listové těsto
2 kelímky smetana ke šlehání
4 lžíce sekané vlašské ořechy
2 balíčky ztužovač šlehačky
1 sklenice ovocný kompot
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
poleva
1 balíček čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozdělíme na 2 pláty. Jeden plát upečeme při teplotě 180 °C. Po vychladnutí ho potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.

  2. Druhý plát potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme ořechy smíchanými s cukrem a také upečeme.

  3. Šťávu z kompotu doplníme vodou na objem 1 litr, přidáme pudinky a uvaříme hustý krém. Ovoce prohřejeme a přimícháme do krému. Vychladlý krém natřeme na plát s čokoládou.

  4. Smetany se ztužovači vyšleháme a šlehačku navrstvíme na ovocný krém. Navrch položíme plát s ořechovou posypkou a přitlačíme. Ovocné potěšení necháme uležet a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!