Ovocné potěšení recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 4 lžíce cukr krystal 500 g listové těsto 2 kelímky smetana ke šlehání 4 lžíce sekané vlašské ořechy 2 balíčky ztužovač šlehačky 1 sklenice ovocný kompot 2 balíčky vanilkový pudinkový prášek poleva 1 balíček čokoláda
Postup Ovocné potěšení recept
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozdělíme na 2 pláty. Jeden plát upečeme při teplotě 180 °C. Po vychladnutí ho potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Druhý plát potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme ořechy smíchanými s cukrem a také upečeme.
Šťávu z kompotu doplníme vodou na objem 1 litr, přidáme pudinky a uvaříme hustý krém. Ovoce prohřejeme a přimícháme do krému. Vychladlý krém natřeme na plát s čokoládou.
Smetany se ztužovači vyšleháme a šlehačku navrstvíme na ovocný krém. Navrch položíme plát s ořechovou posypkou a přitlačíme. Ovocné potěšení necháme uležet a můžeme podávat.