Ovocný mini burger s čokoládovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 25 g cukr 1 špetka sůl 1 ks vejce 25 g máslo 1 ks žloutek 100 ml mléko 21 g droždí krém 100 ml smetana 0 ks pomerančová kůra 200 g kvalitní hořká čokoláda 0 ks vanilková dřeň náplň 4 ks kiwi 1 ks mango 12 ks jahoda 3 ks švestka podle potřeby cukr moučka slunečnicový olej na smažení
Postup Ovocný mini burger s čokoládovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Kvásek si připravíme z droždí, které promícháme s vlažným mlékem a lžičkou cukru. Mouku se špetkou soli prosejeme. Přidáme vejce, žloutek, cukr, vlažné mléko, rozpuštěné máslo a kvásek. Těsto dobře prohněteme, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme na teplém místě kynout do zdvojnásobení těsta.
Z připraveného těsta vytvoříme asi 12 - 14 stejných kuliček, které necháme ještě jednou aspoň 20 minut kynout. Připravené kuličky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova asi minutu. Ihned ukládáme na ubrousek, který houstičky zbaví přebytečného oleje.
Krém si připravíme ze smetany, kterou dáme vařit s nastrouhanou čokoládou, vanilkou a najemno nastrouhanou pomerančovou kůrou. Mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Krém přikryjeme potravinářskou folií, necháme vychladnout a dáme do lednice.
Oloupané mango nakrájíme na malé slabé čtverečky asi 3x3 cm. Oloupané kiwi, jahody a švestky také nakrájíme na slabé plátky. Dobře vychlazený čokoládový krém našleháme do krému a uložíme do cukrářského sáčku s malým nástavcem.
Mini burger podélně rozřízneme na půlky a naplníme vrstvou čokoládového krému. Na krém přiložíme plátek manga, plátek švestky, jahody a kiwi. Druhým dílem mini burgeru přikryjeme. Takto vyzdobíme ostatní mini burgery.
Ovocné mini burgery s čokoládovým krémem necháme v lednici. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem. Ovoce můžeme měnit podle chuti.