Ovocný mini burger s čokoládovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
25 g cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
25 g máslo
1 ks žloutek
100 ml mléko
21 g droždí
krém
100 ml smetana
0 ks pomerančová kůra
200 g kvalitní hořká čokoláda
0 ks vanilková dřeň
náplň
4 ks kiwi
1 ks mango
12 ks jahoda
3 ks švestka
podle potřeby
cukr moučka
slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kvásek si připravíme z droždí, které promícháme s vlažným mlékem a lžičkou cukru. Mouku se špetkou soli prosejeme. Přidáme vejce, žloutek, cukr, vlažné mléko, rozpuštěné máslo a kvásek. Těsto dobře prohněteme, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme na teplém místě kynout do zdvojnásobení těsta.

  2. Z připraveného těsta vytvoříme asi 12 - 14 stejných kuliček, které necháme ještě jednou aspoň 20 minut kynout. Připravené kuličky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova asi minutu. Ihned ukládáme na ubrousek, který houstičky zbaví přebytečného oleje.

  3. Krém si připravíme ze smetany, kterou dáme vařit s nastrouhanou čokoládou, vanilkou a najemno nastrouhanou pomerančovou kůrou. Mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Krém přikryjeme potravinářskou folií, necháme vychladnout a dáme do lednice.

  4. Oloupané mango nakrájíme na malé slabé čtverečky asi 3x3 cm. Oloupané kiwi, jahody a švestky také nakrájíme na slabé plátky. Dobře vychlazený čokoládový krém našleháme do krému a uložíme do cukrářského sáčku s malým nástavcem.

  5. Mini burger podélně rozřízneme na půlky a naplníme vrstvou čokoládového krému. Na krém přiložíme plátek manga, plátek švestky, jahody a kiwi. Druhým dílem mini burgeru přikryjeme. Takto vyzdobíme ostatní mini burgery.

  6. Ovocné mini burgery s čokoládovým krémem necháme v lednici. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem. Ovoce můžeme měnit podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!