Palačinkové mošničky s houbami a zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
muškátový oříšek
těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
250 ml mléko
125 g hladká mouka
omáčka
25 g máslo
125 ml mléko
20 g hladká mouka
podle potřeby
máslo
zeleninový vývar
směs
0 ks cibule
2 ks cuketa
1 ks mrkev
0 ks fenykl
100 g houby

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, mléka, špetky soli a vajíčka si připravíme těsto na palačinky. Dobře promíchané těsto necháme odpočinout na 20 minut. Z odpočinutého těsta tvoříme na pánvi vymazané máslem nebo olejem pěkné palačinky. Pánev při nalévání těsta nakláníme ze strany na stranu. Palačinky smažíme do zlatavé barvy a ukládáme je stranou. Takto zpracujeme všechno těsto.

  2. Veškerou dobře umytou a osušenou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo a začneme smažit cibuli dozlatova. Přidáme fenykl a mrkev. Po 5 minutách přidáme směs hub, cuketu a podlijeme vývarem. Vaříme pomalu do změknutí asi 10 minut. Zeleninu vyjmeme a necháme vychladnout.

  3. Máslo necháme v kastrůlku rozehřát. Přidáme za stálého míchání mouku a nakonec teplé mléko. Mícháme, ať nemáme hrudky. Bešamel ochutíme solí a muškátovým oříškem.

  4. Vychladlou palačinku položíme na menší formu tak, abychom mohli plnit střed palačinky, přičemž okraje palačinky musí být mimo formu. Střed palačinky ve formě naplníme troškou zeleniny a zalijeme trochou bešamelu. Palačinku uzavřeme. Použila jsem na to pažitku. Tímto způsobem si připravíme všechny upečené palačinky. Naplněné palačinky vložíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200 °C na 10 minut.

  5. Palačinkové mošničky s houbami a zeleninou podáváme jako chuťovku nebo svačinku. Teplou nebo vlažnou, záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!