Třešňová bublanina z palačinkového těsta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- olej 1 špetka sůl 4 ks vejce 1 l mléko 100 g cukr moučka cukr moučka třešně 300 g hladká mouka 200 g polohrubá mouka 1 špetka kypřící prášek
Postup Třešňová bublanina z palačinkového těsta
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience vložíme do nádoby a našleháme, nejlépe elektrickým šlehačem, v řídké těsto
Hlubší plech polijeme olejem, olej rovnoměrně rozetřeme. Plech potřený olejem vložíme do trouby a troubu rozehřejeme
Na rozpálený plech nalijeme těsto a posypeme ho omytými třešněmi. Vrátíme do rozehřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 25 - 30 minut, dokud těsto neztuhne a na okrajích nezezlátne
Třešňovou bublaninu posypeme moučkovým cukrem, necháme jen mírně vychladnout a ještě teplou podáváme. Třešňovou bublaninu z palačinkového těsta můžeme vylepšit ušlehanou smetanou.