Třešňová bublanina z palačinkového těsta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

olej
1 špetka sůl
4 ks vejce
1 l mléko
100 g cukr moučka
cukr moučka
třešně
300 g hladká mouka
200 g polohrubá mouka
1 špetka kypřící prášek

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience vložíme do nádoby a našleháme, nejlépe elektrickým šlehačem, v řídké těsto

  2. Hlubší plech polijeme olejem, olej rovnoměrně rozetřeme. Plech potřený olejem vložíme do trouby a troubu rozehřejeme

  3. Na rozpálený plech nalijeme těsto a posypeme ho omytými třešněmi. Vrátíme do rozehřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 25 - 30 minut, dokud těsto neztuhne a na okrajích nezezlátne

  4. Třešňovou bublaninu posypeme moučkovým cukrem, necháme jen mírně vychladnout a ještě teplou podáváme. Třešňovou bublaninu z palačinkového těsta můžeme vylepšit ušlehanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!