Palačinkový dort plněný krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
50 g cukr
250 g smetana
1 ks pomeranč
300 g mascarpone
těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
50 g kakao
300 ml mléko
150 g hladká mouka
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme se solí a kakaem. Přidáme prošlehaná vejce a za stálého šlehání přiléváme mléko podle potřeby. Těsto na palačinky šleháme, aby těsto bylo bez hrudek. Hotové těsto necháme 10 minut odpočinout.

  2. Kvalitní pánev vytřeme máslem. Těsto nabíráme naběračkou a smažíme tenké palačinky.

  3. Na přípravu krému si našleháme smetanu. Z pomeranče nastrouháme kůru a z poloviny pomeranče vymačkáme šťávu. Smetanu promícháme s mascarpone, které dochutíme cukrem a pomerančovou šťávou i kůrou.

  4. První palačinku potřeme krémem a přikryjeme druhou palačinkou. Druhou palačinku potřeme krémem a opět přikryjeme třetí palačinkou. Pokračujeme do spotřebování všech palačinek. Poslední palačinku potřeme také krémem a ozdobíme nakrájenými měsíčky pomerančů.

  5. Palačinkový dort plněný krémem krájíme na vzor trojúhelníčku a podáváme jako delikátní dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!