Pečený bramborák recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek sůl 4 ks vejce 1 kg brambory 2 lžíce majoránka 1 ks cibule mletý pepř 7 lžic hladká mouka uzené maso
Postup Pečený bramborák
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory nastrouháme najemno, česnek prolisujeme. Oboje smícháme. Přidáme vejce, mouku, majoránku, cibuli pokrájenou najemno, uzené maso na kostičky a zamícháme. Směs osolíme podle chuti
Těstíčko rovnoměrně rozprostřeme do pečícím papírem vyloženého, nebo sádlem vymazaného pekáče. Dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 35 minut. Plech můžeme během pečení přendat výš, aby se lépe upekl i vršek těsta
Pečený bramborák podáváme buď jen tak, nebo s plátky uzeného masa, či s kysaným zelím. Bramborák je dobrý i za studena.