Palačinky s brynzou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo na smažení
těsto
sůl
4 ks vejce
0.5 l mléko
150-200 g hladká mouka
náplň
125 g brynza

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme pevný tuhý sníh.

  2. V mléce rozmícháme žloutky a tolik mouky, aby vzniklo těsto jako na kapání. Přisolíme a lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  3. Na rozpálené pánvi ve slabé vrstvě tuku pečeme palačinky z jedné strany do růžova. Obrátíme. Nahoru dáme lžičku čerstvé brynzy, palačinku přeložíme napolovic a přidržíme nožem, až se brynza rozpustí.

  4. Upečené palačinky s brynzou podáváme hodně horké a s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!