Singapurské nudle s kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
5 kapek olej
1 ks paprika
1 ks celer
1 ks mrkev
500 g kuřecí prsa
2 lžíce sojová omáčka
1 ks jarní cibulka
1 lžička ústřicová omáčka
400 g dlouhé vlasové nudle
1 hrnek sojové klíčky

Postup přípravy receptu

  1. Na malé nudličky si nakrájíme kuřecí prsa. V misce rozmícháme 2 stroužky česneku, 2 lžíce sojové omáčky, nakrájený zázvor a lžičku ústřicové omáčky. Do této směsi vložíme kuřecí nudličky a necháme aspoň 30 minut odstát

  2. Zároveň s tím si namočíme dlouhé vlasové nudle a necháme 30 minut odstát tak, aby byly měkké. Poté přecedíme a necháme okapat

  3. Do pánve wok kápneme několik kapek oleje a necháme rozehřát. Poté vložíme kuřecí maso a zprudka osmahneme. Po chvilce přidáme celer, mrkev nakrájenou na delší nudličky, nakrájenou papriku, polovinu jarní cibulky a další 2 minuty smažíme. Pak přidáme okapané nudle a pořádně zamícháme. Nakonec přidáme zbývající omáčku (která zbyla po naložení kuřecího masa), jarní cibulku a sojové klíčky. Promícháme

  4. Singapurské nudle s kuřecím masem můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!