Bifteky dvou barev se sýrovými kroketami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
1 ks vejce
15 dkg strouhanka
5 ks brambory
1 lžička hořčice
10 dkg hladká mouka
10 dkg polohrubá mouka
4 ks kuřecí maso
15 dkg tvrdý sýr
4 ks vepřová kotleta
mletý černý pepř
10 dkg sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Naložíme si maso. Použijeme 4 menší vepřové kotlety, 4 menší kuřecí plátky (prsa nebo vykostěná stehna). Maso omyjeme, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce potřeme hořčicí, nakonec zakápneme olejem a dáme do misky odležet

  2. Den předem uvaříme pět kusů středních brambor, které oloupeme a necháme vychladnout. Studené brambory pomeleme s 15 dkg tvrdého sýra (například eidam). V míse smícháme se lžičkou soli, 1 vejcem a 10 dkg polohrubé mouky. Vymícháme těsto, ze kterého tvarujeme menší kuličky, které obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Sýrové krokety dáme smažit do fritézy

  3. Mezitím na pánvi osmažíme naložené maso. Bifteky smažíme po obou stranách

  4. Bifteky dvou barev se sýrovými kroketami podáváme s ďábelskou nebo tatarskou omáčkou. Můžeme také obložit zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!