Bifteky na víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 60 g olej sůl 2 lžíce máslo 1 ks cibule 70 g chřest 70 g brokolice 3 lžíce víno 70 g žampiony mletý bílý pepř 4 ks biftek
Postup Bifteky na víně
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky
Bifteky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na rozpáleném oleji. Doba opékání jedné strany je přibližně 7 minut
Když maso dopékáme, přidáme kolečka cibule. Bifteky vyjmeme a uchováme v teple. Na druhé pánvi podusíme na másle žampiony, brokolici a chřest. Potom je přidáme do vydušené štávy s cibulkou a zalijeme vínem
Při servírování přelijeme bifteky štávou s houbami. Jako příloha je vhodná rýže nebo brambory.