Pánev starého čerta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
100 ml pivo
20 dkg klobása
2 ks chilli paprička
20 dkg žampiony
50 ml olivový olej
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
4 ks střední cibule
40 dkg kuřecí stehenní řízek
20 dkg vepřová kotleta bez kosti
1 plechovka červené fazolé v chilli omáčce
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
1 ks pórek
strouhaný křen

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, klobásu na tenká kolečka. Žampiony oloupeme a pokrájíme na kousky. Papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky, česnek a cibuli nakrájíme na malé kostičky.

  2. Na rozpáleném oleji osmahneme klobásu a maso, vyjmeme na talíř a do výpeku dáme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidáme papriky, žampiony a restujeme 3 - 5 minut. Zpět vložíme maso, na kousky nakrájené chilli papričky, podlijeme mírně pivem a pár minut dusíme. Pak přidáme plechovku fazolí, podle potřeby i s troškou nálevu a prohřejeme. Pánev starého čerta okořeníme podle chuti.

  3. Pánev starého čerta podáváme přímo na pánvi. Zdobíme jemnými kolečky pórku a hustě sypeme čerstvě nastrouhaným křenem. Jako přílohu podáváme hranolky, vařené brambory nebo pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!