Pangas čína s bramboráčky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 palička česnek 2 lžíce olej 4 ks vejce 3 ks paprika 1 kg brambory 100 ml mléko 3 lžičky majoránka 2 ks mrkev 2 lžičky koření na čínu sůl, pepř 5 lžiček hladká mouka 1 lžíce sójová omáčka olej na smažení 120 g řapíkatý celer 2 lžičky směs koření na ryby 2 lžíce sladká sójová omáčka 2 lžičky sladká sójová omáčka 2 lžíce pivní marináda s cibulkou 600 g filé pangasius
Postup Pangas čína s bramboráčky
Postup přípravy receptu
-
Filé z pangasiuse nakrájíme na větší proužky. Česnek oloupeme a utřeme se solí
Na marinádu smícháme koření na ryby, sójovou omáčku, pivní marinádu s cibulkou, utřený česnek se solí a olej
Pangasiuse smícháme s marinádou a necháme nejméně 2 hodiny marinovat
Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na čtverečky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer nakrájíme na kousky
Na pánvi rozpálíme olej a vlijeme pangasiuse. Rychle orestujeme a přidáme zeleninu. Ochutíme kořením a dusíme doměkka. Podle potřeby mírně podlijeme
Bramboráčky: Brambory oloupeme a polovinu nastrouháme na jemno a polovinu na hrubo. Vymačkáme škrob a smícháme s kořením, mlékem, moukou, prolisovaným česnekem, vejci a solí. Umícháme hladké těstíčko a na lívanečníku smažíme malé bramboráčky
Pangas čínu podáváme s bramboráčky a zeleninou.