Pangas čína s bramboráčky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 palička česnek
2 lžíce olej
4 ks vejce
3 ks paprika
1 kg brambory
100 ml mléko
3 lžičky majoránka
2 ks mrkev
2 lžičky koření na čínu
sůl, pepř
5 lžiček hladká mouka
1 lžíce sójová omáčka
olej na smažení
120 g řapíkatý celer
2 lžičky směs koření na ryby
2 lžíce sladká sójová omáčka
2 lžičky sladká sójová omáčka
2 lžíce pivní marináda s cibulkou
600 g filé pangasius

Postup přípravy receptu

  1. Filé z pangasiuse nakrájíme na větší proužky. Česnek oloupeme a utřeme se solí

  2. Na marinádu smícháme koření na ryby, sójovou omáčku, pivní marinádu s cibulkou, utřený česnek se solí a olej

  3. Pangasiuse smícháme s marinádou a necháme nejméně 2 hodiny marinovat

  4. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na čtverečky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer nakrájíme na kousky

  5. Na pánvi rozpálíme olej a vlijeme pangasiuse. Rychle orestujeme a přidáme zeleninu. Ochutíme kořením a dusíme doměkka. Podle potřeby mírně podlijeme

  6. Bramboráčky: Brambory oloupeme a polovinu nastrouháme na jemno a polovinu na hrubo. Vymačkáme škrob a smícháme s kořením, mlékem, moukou, prolisovaným česnekem, vejci a solí. Umícháme hladké těstíčko a na lívanečníku smažíme malé bramboráčky

  7. Pangas čínu podáváme s bramboráčky a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!