Pangas po zahradnicku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
olivový olej
1 ks žlutá paprika
1 plechovka sterilovaná kukuřice
1 ks oranžová paprika
1 kelímek smetana 12%
2 ks větší rajče
250 g strouhaný sýr (ovčí, hermelín, niva)
500 g pangas
podle chuti
citron
koření na ryby
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Rybu omyjeme a necháme odkapat. Mezitím si připravíme pochutinu, ve které pangase necháme chvilku odležet.

  2. Do misky nalijeme pár lžic olivového oleje, zakapeme šťávou z půlky citronu, přidáme koření na rybu. Pangase do této pochutiny vložíme a necháme odležet.

  3. Připravíme si stranou rajčata nakrájená na kolečka, papriky na proužky.

  4. Máslem vymazaný pekáč vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Necháme chvilku zahřát a poté vložíme naloženou rybu v olivovém nálevu. Necháme 5 - 10 minut a přisypeme na proužky nakrájenou papriku a kukuřici. Po dalších 10 minutách přidáme rajčata.

  5. Vejce rozšleháme se smetanou a strouhaným sýrem, zalijeme rybu se zeleninou a zapékáme dozlatova. Případně lze ještě minutku před vyndáním z trouby posypat dalším strouhaným sýrem.

  6. Pangase po zahradnicku podáváme s vařeným bramborem nebo bez přílohy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!