Pangas po zahradnicku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce olivový olej 1 ks žlutá paprika 1 plechovka sterilovaná kukuřice 1 ks oranžová paprika 1 kelímek smetana 12% 2 ks větší rajče 250 g strouhaný sýr (ovčí, hermelín, niva) 500 g pangas podle chuti citron koření na ryby podle potřeby máslo na vymazání
Postup Pangas po zahradnicku recept
Postup přípravy receptu
-
Rybu omyjeme a necháme odkapat. Mezitím si připravíme pochutinu, ve které pangase necháme chvilku odležet.
Do misky nalijeme pár lžic olivového oleje, zakapeme šťávou z půlky citronu, přidáme koření na rybu. Pangase do této pochutiny vložíme a necháme odležet.
Připravíme si stranou rajčata nakrájená na kolečka, papriky na proužky.
Máslem vymazaný pekáč vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Necháme chvilku zahřát a poté vložíme naloženou rybu v olivovém nálevu. Necháme 5 - 10 minut a přisypeme na proužky nakrájenou papriku a kukuřici. Po dalších 10 minutách přidáme rajčata.
Vejce rozšleháme se smetanou a strouhaným sýrem, zalijeme rybu se zeleninou a zapékáme dozlatova. Případně lze ještě minutku před vyndáním z trouby posypat dalším strouhaným sýrem.
Pangase po zahradnicku podáváme s vařeným bramborem nebo bez přílohy.