Pangas s batáty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 kostky cukr
400 g batáty
1 ks salátová okurka
120 g mozzarela
500 g pangasius (filety)
podle potřeby
sůl
máslo
koření na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Pangase nakrájíme na větší kousky. Batáty oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm.

  2. V hrnci přivedeme do varu vodu s trochou cukru a kouskem másla a vložíme do ní batáty. Vaříme, až jsou měkké.

  3. Na pánvičce rozpustíme máslo, vložíme kousky rybího masa, osolíme a přidáme špetku koření na ryby. Maso opatrně opečeme po obou stranách doměkka.

  4. Uvařené batáty scedíme a osolíme. Do misky na dno dáme batáty, na ně poklademe maso a ozdobíme nakrájenou okurkou a kuličkami mozzarely.

  5. Pangase s batáty podáváme jako teplý hlavní chod bez další přílohy nebo s toustem či tmavým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!