Pangas s batáty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 kostky cukr 400 g batáty 1 ks salátová okurka 120 g mozzarela 500 g pangasius (filety) podle potřeby sůl máslo koření na ryby
Postup Pangas s batáty recept
Postup přípravy receptu
-
Pangase nakrájíme na větší kousky. Batáty oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm.
V hrnci přivedeme do varu vodu s trochou cukru a kouskem másla a vložíme do ní batáty. Vaříme, až jsou měkké.
Na pánvičce rozpustíme máslo, vložíme kousky rybího masa, osolíme a přidáme špetku koření na ryby. Maso opatrně opečeme po obou stranách doměkka.
Uvařené batáty scedíme a osolíme. Do misky na dno dáme batáty, na ně poklademe maso a ozdobíme nakrájenou okurkou a kuličkami mozzarely.
Pangase s batáty podáváme jako teplý hlavní chod bez další přílohy nebo s toustem či tmavým chlebem.