Pangas s česnekovo-petrželkovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 snítka petrželka 200-300 ml smetana 100 ml bílé víno 0-1 lžička hladká mouka 2 ks pangasius podle chuti sůl vegeta mletý pepř citronová štáva podle potřeby máslo na smažení
Postup Pangas s česnekovo-petrželkovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmažíme pangasiuse, kterého obalíme v trošce hladké mouky. Do výpeku prolisujeme stroužky česneku, které hned poté zasypeme troškou hladké mouky a zalijeme bílím vínem. Víno necháme převařit, aby z něj vyprchal alkohol.
Pangase zalijeme smetanou, osolíme, přidáme trochu vegety a kapku citronové šťávy. Do hotové omáčky vrátíme zpět maso, které asi 10 minut dusíme. Masem musíme často pohybovat, aby se nepřichytávalo. Nakonec zasypeme trochou sekané petrželky.
Jako přílohu lze podávat brambory, šťouchané brambory s petrželkou nebo bramborovou kaši.
Všem přeji dobrou chuť a až pangase s česnekovo-petrželkovou omáčkou dovaříte, zanechte komentář.