Pangas s česnekovo-petrželkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 snítka petrželka
200-300 ml smetana
100 ml bílé víno
0-1 lžička hladká mouka
2 ks pangasius
podle chuti
sůl
vegeta
mletý pepř
citronová štáva
podle potřeby
máslo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmažíme pangasiuse, kterého obalíme v trošce hladké mouky. Do výpeku prolisujeme stroužky česneku, které hned poté zasypeme troškou hladké mouky a zalijeme bílím vínem. Víno necháme převařit, aby z něj vyprchal alkohol.

  2. Pangase zalijeme smetanou, osolíme, přidáme trochu vegety a kapku citronové šťávy. Do hotové omáčky vrátíme zpět maso, které asi 10 minut dusíme. Masem musíme často pohybovat, aby se nepřichytávalo. Nakonec zasypeme trochou sekané petrželky.

  3. Jako přílohu lze podávat brambory, šťouchané brambory s petrželkou nebo bramborovou kaši.

  4. Všem přeji dobrou chuť a až pangase s česnekovo-petrželkovou omáčkou dovaříte, zanechte komentář.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!