Višně v čokoládě recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 plátek máslo 1 lžíce cukr moučka 1 miska višně 150 g hořká čokoláda 2 lžíce voda (rum)
Postup Višně v čokoládě
Postup přípravy receptu
-
Višně se snažíme otrhat i se stopkami. Opláchneme je a necháme okapat
Do užšího kastrolku nebo hrnečku vložíme rozlámanou čokoládu a trochu vody. Z másla ukrojíme tenký plátek a přidáme k čokoládě. Místo vody můžeme použít na zlepšení chuti i rum. Za stálého míchání a ohřívání čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Tzn., že nádobu s čokoládou vložíme do kastrolu s horkou vodou a vodu ohříváme, dokud se čokoláda nerozpustí. Po rozpuštění ještě chvíli mícháme
Jednu višeň podruhé namáčíme do čokolády a rovnáme je na talíř, který jsme nechali vychladit v lednici nebo v mrazáku. Čokoláda rychleji na višni ztuhne. Připravené višně pak dáme ještě do lednice
Před podáváním pocukrujeme jiný talíř moučkovým cukrem a višně v čokoládě na něj přerovnáme
Pozn.: Višně můžeme namáčet i do bílé čokolády a připravit tak dva druhy.