Višně v čokoládě recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 plátek máslo
1 lžíce cukr moučka
1 miska višně
150 g hořká čokoláda
2 lžíce voda (rum)

Postup přípravy receptu

  1. Višně se snažíme otrhat i se stopkami. Opláchneme je a necháme okapat

  2. Do užšího kastrolku nebo hrnečku vložíme rozlámanou čokoládu a trochu vody. Z másla ukrojíme tenký plátek a přidáme k čokoládě. Místo vody můžeme použít na zlepšení chuti i rum. Za stálého míchání a ohřívání čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Tzn., že nádobu s čokoládou vložíme do kastrolu s horkou vodou a vodu ohříváme, dokud se čokoláda nerozpustí. Po rozpuštění ještě chvíli mícháme

  3. Jednu višeň podruhé namáčíme do čokolády a rovnáme je na talíř, který jsme nechali vychladit v lednici nebo v mrazáku. Čokoláda rychleji na višni ztuhne. Připravené višně pak dáme ještě do lednice

  4. Před podáváním pocukrujeme jiný talíř moučkovým cukrem a višně v čokoládě na něj přerovnáme

  5. Pozn.: Višně můžeme namáčet i do bílé čokolády a připravit tak dva druhy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!