Pangasius na smetanových bramborách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
1 ks cibule
250 ml smetana ke šlehání
4 ks pangasius
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
petrželka
bylinky
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme smetanové brambory. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory scedíme, nakrájíme na plátky a vložíme do předem zahřáté pánvičky s kapkou oleje a nadrobno nakrájenou cibulí. Po opečení brambor zalijeme smetanou a přidáme petrželku.

  2. Rybu opláchneme (používám mraženou), osolíme, pokapeme citronem a posypeme bylinkami (koření na ryby či čerstvé bylinky).

  3. Pangase poklademe na brambory se smetanou a na mírném plameni připravujeme cca 15 minut.

  4. Pangasiuse na smetanových bramborách podáváme ihned jako hlavní chod. Podle chuti přidáme zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!