Pangasius v pikantní jogurtové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg pangasius omáčka 0 lžiček cukr 3 ks hřebíček 4 ks šalotka 3 ks bobkový list 1 špetka mletá skořice 1 lžička čerstvý zázvor 300 g bílý jogurt 1 lžička kardamom marináda sůl 0 lžiček kurkuma podle chuti chilli paprička podle potřeby olivový olej
Postup Pangasius v pikantní jogurtové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Umytého pangasiuse osušíme, potřeme solí a kurkumou. Necháme asi 30 minut odpočinout a poté rybu nakrájíme na malé kousky. Rybí kousky orestujeme ze všech stran do změknutí, vyjmeme a udržujeme v teple. Pokud je potřeba, podlijeme troškou vody.
Zázvor oloupeme a nastrouháme. Šalotku umyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Chilli zbavíme semínek a nasekáme najemno. Zázvor, šalotku, chilli smícháme s cukrem a jogurtem.
Na olivovém oleji orestujeme kardamom, hřebíček, skořici a bobkový list, přidáme jogurtovou směs a vaříme, dokud olej nevystoupí na povrch. Přidáme rybí kousky, provaříme v jogurtové omáčce a odstavíme.
Pangasiuse v pikantní jogurtové omáčce podáváme jako hlavní chod třeba s pečeným bramborem.