Pappardelle na kachním ragú recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks bobkový list
3 lžíce olivový olej
200 ml zeleninový vývar
200 g loupaná rajčata
2 lžíce bylinková směs
0 sklenek červené suché víno
480 g čerstvé pappardelle
250 g kachní maso bez kůže
80 g zeleninová směs (celer, mrkev, cibule)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa bez kůže pomeleme nebo nakrájíme na malé kostičky. Očištěný celer, mrkev, cibuli a česnek nasekáme najemno.

  2. Zeleninu na trošce olivového oleje restujeme na slabém ohni alespoň 10 minut a poté přidáme nakrájené kachní maso. Restujeme, dokud maso nezmění barvu, potom podlijeme červeným vínem a přidáme nahrubo nasekaná rajčata. Kachní ragú dochutíme solí, pepřem a čerstvě nasekanými bylinkami, podlijeme vývarem a pomaličku vaříme alespoň hodinu.

  3. Čerstvé pappardelle uvaříme podle návodu a promícháme s hotovým kachním ragú.

  4. Pappardelle s kachním ragú podáváme teplé a podle chuti posypané parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!