Pappardelle na kachním ragú recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 ks bobkový list 3 lžíce olivový olej 200 ml zeleninový vývar 200 g loupaná rajčata 2 lžíce bylinková směs 0 sklenek červené suché víno 480 g čerstvé pappardelle 250 g kachní maso bez kůže 80 g zeleninová směs (celer, mrkev, cibule) podle chuti sůl mletý černý pepř na ozdobu parmazán
Postup Pappardelle na kachním ragú recept
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa bez kůže pomeleme nebo nakrájíme na malé kostičky. Očištěný celer, mrkev, cibuli a česnek nasekáme najemno.
Zeleninu na trošce olivového oleje restujeme na slabém ohni alespoň 10 minut a poté přidáme nakrájené kachní maso. Restujeme, dokud maso nezmění barvu, potom podlijeme červeným vínem a přidáme nahrubo nasekaná rajčata. Kachní ragú dochutíme solí, pepřem a čerstvě nasekanými bylinkami, podlijeme vývarem a pomaličku vaříme alespoň hodinu.
Čerstvé pappardelle uvaříme podle návodu a promícháme s hotovým kachním ragú.
Pappardelle s kachním ragú podáváme teplé a podle chuti posypané parmazánem.