Pappardelle s houbami a estragonem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl máslo smetana 500 g těstoviny pappardelle 4 lžičky estragon 300 g žampiony olivový olej citronová šťáva mletý černý pepř 50 ml suchý vermut
Postup Pappardelle s houbami a estragonem
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme a nakrájíme na plátky či kousky. Česnek oloupeme a utřeme s trochou soli
Na oleji orestujeme houby s utřeným česnekem, můžeme přidat i kousek másla pro zjemnění. Přidáme vermut, smetanu, estragon a krátce podusíme. Smetanovo-houbovou omáčku ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Kdo chce, může omáčku doplnit kousky opečeného kuřecího masa, ale základní recept je v tomto případě vegetariánský
Mezitím si uvaříme těstoviny, scedíme je a ihned promícháme s houbovou omáčkou
Pappardelle s houbami a estragonem si můžeme obohatit také oblíbeným strouhaným sýrem, ideálně parmazánem
Foto: Shutterstock.com