Pappardelle s houbami a estragonem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
máslo
smetana
500 g těstoviny pappardelle
4 lžičky estragon
300 g žampiony
olivový olej
citronová šťáva
mletý černý pepř
50 ml suchý vermut

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky či kousky. Česnek oloupeme a utřeme s trochou soli

  2. Na oleji orestujeme houby s utřeným česnekem, můžeme přidat i kousek másla pro zjemnění. Přidáme vermut, smetanu, estragon a krátce podusíme. Smetanovo-houbovou omáčku ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Kdo chce, může omáčku doplnit kousky opečeného kuřecího masa, ale základní recept je v tomto případě vegetariánský

  3. Mezitím si uvaříme těstoviny, scedíme je a ihned promícháme s houbovou omáčkou

  4. Pappardelle s houbami a estragonem si můžeme obohatit také oblíbeným strouhaným sýrem, ideálně parmazánem

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!