Pappardelle all Arrabbiata recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 4 ks rajče 2 ks chilli papričky parmazán 3 lžíce olivový olej čerstvá bazalka mletý černý pepř 4 ks cherry rajčátka čerstvě drcený pepř
Postup Pappardelle all Arrabbiata
Postup přípravy receptu
-
Na třech lžících olivového oleje orestujeme na plátky nakrájené stroužky česneku a na kolečka nakrájené chilli papričky. Až se bude česnek barvit dozlatova, přidáme 4 na kostičky nakrájená rajčata (300 g oloupaných rajčat v plechu). Cca 5 minut redukujeme, pokud budeme používat čerstvá rajčata, můžeme přidat 1 lžíci vody
Minutu před koncem přidáme 4 na kostičky nakrájená cherry rajčátka. Ochutíme solí a pepřem a smícháme s domácími těstovinami Pappardelle
Po naložení na talíř poklademe Pappardelle all Arrabbiata pár hoblinkami parmazánu a několika lístky čerstvé bazalky. Posypeme čerstvě drceným pepřem a podáváme.