Pappardelle s chřestem a gamberami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g máslo
2 lžičky petrželka
200 ml smetana
1 ks malá cibule
60 ml suché bílé víno
400 g zelený chřest
320 g pappardelle
200 g gambery
podle potřeby
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný chřest dáme vařit, ale dáme pozor, ať se nerozvaří. Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku a přidáme připravené očištěné gambery. Zalijeme vínem a necháme vypařit.

  2. U chřestu špičky necháme stranou a zbytek nakrájíme na kolečka. Přidáme ke gamberům. Chvilku necháme restovat, poté přidáme smetanu, povaříme, osolíme a opepříme.

  3. Hotové pappardelle slijeme a přidáme ke krevetové směsi, restujeme a zda potřebujeme, podlijeme troškou vody z pappardell.

  4. Pappardelle s chřestem a gamberami podáváme teplé. Zdobíme špičkami chřestu a sypeme nasekanou pažitkou či petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!