Pappardelle s chřestem a gamberami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g máslo 2 lžičky petrželka 200 ml smetana 1 ks malá cibule 60 ml suché bílé víno 400 g zelený chřest 320 g pappardelle 200 g gambery podle potřeby sůl mletý pepř
Postup Pappardelle s chřestem a gamberami recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěný chřest dáme vařit, ale dáme pozor, ať se nerozvaří. Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku a přidáme připravené očištěné gambery. Zalijeme vínem a necháme vypařit.
U chřestu špičky necháme stranou a zbytek nakrájíme na kolečka. Přidáme ke gamberům. Chvilku necháme restovat, poté přidáme smetanu, povaříme, osolíme a opepříme.
Hotové pappardelle slijeme a přidáme ke krevetové směsi, restujeme a zda potřebujeme, podlijeme troškou vody z pappardell.
Pappardelle s chřestem a gamberami podáváme teplé. Zdobíme špičkami chřestu a sypeme nasekanou pažitkou či petrželkou.