Paprikáš s kysaným zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 100 g cibule 100 g sádlo 2 dl kysaná smetana 700 g vepřová plec mletá sladká paprika mletý černý pepř 750 g kysané zelí
Postup Paprikáš s kysaným zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zelí propláchneme a podle potřeby nasekáme.
Na polovině sádla osmahneme větší část sekané cibule, přidáme kyselé zelí a za občasného podlévání je dusíme doměkka.
Na zbylém sádle osmahneme maso nakrájené na kousky spolu se zbylou cibulí, osolíme, trochu podlijeme a dusíme doměkka. Pak maso se zelím promícháme, opepříme, opaprikujeme, případně dosolíme, podlijeme a ještě chvíli společně povaříme.
Před koncem varu přidáme polovinu, a když jídlo neseme na stůl, zbytek smetany. Paprikáš s kysaným zelím podáváme s chlebem nebo noky.