Paprikové karbanátky s bylinkovým máslem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 1 ks vejce 1 ks cibule 1 lžíce sladká paprika 300 g mleté hovězí maso 1 ks červená paprika 150 g vařené brambory 100 g mleté vepřové maso 0.5 lžičky mletý černý pepř omáčka 1 stroužek česnek 1 lžička sůl citron 4 lžíce sekaná petrželka worcester 50 g změklé máslo podle chuti sůl
Postup Paprikové karbanátky s bylinkovým máslem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme, jak jsme zvyklí, poté je rozmačkáme. Cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Papriku zbavíme jadřince a nasekáme najemno. Brambory, cibuli a papriku smícháme s mletým masem, 1/8 l vody, vejcem a kořením. Propracujeme a dochutíme.
Ze směsi uděláme osm placiček, které potřeme olejem a zabalíme do alobalu. Grilujeme na grilovacím roštu.
Česnek oloupeme, jemně nakrájíme, posypeme trochu solí a utřeme.
Smícháme s máslem a petrželkou, ochutíme worcestrem a citronem, ze kterého vymačkáme čerstvou šťávu.
Alobal rozbalíme a paprikové karbanátky podáváme, na každý dáme kousek bylinkového másla. Vhodnou přílohou jsou brambory.