Paprikové karbanátky s bylinkovým máslem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1 ks vejce
1 ks cibule
1 lžíce sladká paprika
300 g mleté hovězí maso
1 ks červená paprika
150 g vařené brambory
100 g mleté vepřové maso
0.5 lžičky mletý černý pepř
omáčka
1 stroužek česnek
1 lžička sůl
citron
4 lžíce sekaná petrželka
worcester
50 g změklé máslo
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme, jak jsme zvyklí, poté je rozmačkáme. Cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Papriku zbavíme jadřince a nasekáme najemno. Brambory, cibuli a papriku smícháme s mletým masem, 1/8 l vody, vejcem a kořením. Propracujeme a dochutíme.

  2. Ze směsi uděláme osm placiček, které potřeme olejem a zabalíme do alobalu. Grilujeme na grilovacím roštu.

  3. Česnek oloupeme, jemně nakrájíme, posypeme trochu solí a utřeme.

  4. Smícháme s máslem a petrželkou, ochutíme worcestrem a citronem, ze kterého vymačkáme čerstvou šťávu.

  5. Alobal rozbalíme a paprikové karbanátky podáváme, na každý dáme kousek bylinkového másla. Vhodnou přílohou jsou brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!