Pařížské kostky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
220 ml cukr
110 ml olej
3 ks vejce
2 lžíce kakao
1 balíček prášek do pečiva
440 ml polohrubá mouka
220 ml vlažné mléko
krém
2 ks smetana ke šlehání
2 ks ledové kaštany
na ozdobu
1 ks čokoláda margot

Postup přípravy receptu

  1. Krém si musíme udělat den předem. Svaříme smetanu ke šlehání s nalámanou čokoládou ledové kaštany, přičemž se musí opravdu vařit. Pak ji necháme v lednici vychladit do druhého dne.

  2. Elektrickým šlehačem vypracujeme ze surovin těsto. Těsto dáme péct do vymazaného a vysypaného pekáče. Upečený korpus necháme vychladnout.

  3. Smetanu vyšleháme v pevný krém. Nepoužívat ztužovač a šlehačku, ihned šleháme na nejvyšším stupni, tak dosáhneme krásného, hustého krému. Krém natřeme na vychladlý korpus a pařížské kostky posypeme hustě nastrouhanou margotkou.

  4. Pařížské kostky nakrájíme a můžeme podávat. Skladujeme je v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!