Pařížský dort se šlehačkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 150 g cukr 6 ks vejce 1 ks prášek do pečiva 75 g hladká mouka 40 g instatní kakao náplň 1 3-4 ks banán 2 kelímky smetana ke šlehání 2 ks ztužovač do šlehačky 4 lžíce instatní kakao náplň 2 1 kelímek smetana ke šlehání 1 balíček ztužovač šlehačky
Postup Pařížský dort se šlehačkou recept
Postup přípravy receptu
-
Den předem svaříme dvě šlehačky s kakaem, dáme na plotnu a jakmile se začne vařit, okamžitě dáme do studené vody, kde šlehačku necháme za občasného míchání vychladit. Potom uložíme do druhého dne v ledničce.
Připravíme si těsto na korpus. Vyšleháme vejce s cukrem a přidáme mouku promíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a dáme péct do trouby asi na 45 minut.
Před šleháním vmícháme do smetany ztužovač šlehačky. Ušleháme šlehačky, kakaovou i bílou. Rozkrojíme korpus a spodní polovinu potřeme po celé ploše tmavou šlehačkou. Poklademe banány rozkrájenými na kolečka. Potom opět po celé ploše potřeme tmavou šlehačkou a přiklopíme horní polovinou korpusu. Celý pařížský dort se šlehačkou potřeme tmavou šlehačkou a zdobíme zdobičkou světlou a zbytkem tmavé šlehačky podle vlastní fantazie.
Pařížský dort se šlehačkou skladujeme v chladu.