Pařížský dort se šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
150 g cukr
6 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
75 g hladká mouka
40 g instatní kakao
náplň 1
3-4 ks banán
2 kelímky smetana ke šlehání
2 ks ztužovač do šlehačky
4 lžíce instatní kakao
náplň 2
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Den předem svaříme dvě šlehačky s kakaem, dáme na plotnu a jakmile se začne vařit, okamžitě dáme do studené vody, kde šlehačku necháme za občasného míchání vychladit. Potom uložíme do druhého dne v ledničce.

  2. Připravíme si těsto na korpus. Vyšleháme vejce s cukrem a přidáme mouku promíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a dáme péct do trouby asi na 45 minut.

  3. Před šleháním vmícháme do smetany ztužovač šlehačky. Ušleháme šlehačky, kakaovou i bílou. Rozkrojíme korpus a spodní polovinu potřeme po celé ploše tmavou šlehačkou. Poklademe banány rozkrájenými na kolečka. Potom opět po celé ploše potřeme tmavou šlehačkou a přiklopíme horní polovinou korpusu. Celý pařížský dort se šlehačkou potřeme tmavou šlehačkou a zdobíme zdobičkou světlou a zbytkem tmavé šlehačky podle vlastní fantazie.

  4. Pařížský dort se šlehačkou skladujeme v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!