Paštika z kuřecích jatýrek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 balení máslo
1 ks cibule
200 ml smetana ke šlehání
1 kg kuřecí játra
podle chuti
sůl
čerstvý tymián
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Střední cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno, česnek rozdrtíme a kuřecí játra očistíme.

  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a drcený česnek, poté přidáme očištěná játra, lístky tymiánu a 100 ml smetany ke šlehání. Dusíme, dokud nejsou játra hotová a všechna tekutina se nevypaří.

  3. Směs na paštiku ochutíme solí, pepřem, případně jiným kořením a společně se změklým máslem a zbývající smetanou ke šlehání rozmixujeme. Paštiku z kuřecích jatýrek dáme do formy na srnčí hřbet a necháme v lednici vychladit nejlépe do druhého dne.

  4. Paštiku z kuřecích jatýrek podáváme s chlebem nebo různým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!