Paštika z vepřového masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 55 g máslo 1 ks cibule 0 ks citron 100 g žampiony 30 g hladká mouka 150 g anglická slanina 1 špetka provensálské koření 100 g játrová paštika 300 g vepřové maso podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Paštika z vepřového masa recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nastrouháme najemno. Část slaniny nakrájíme na kostičky, zbytek ponecháme na plátky na vyložení formy. Žampiony očistíme, nakrájíme na kousky a podusíme.
Vepřové maso umeleme na strojku, smícháme s játrovou paštikou a slaninou nakrájenou na kostičky. Ke směsi přidáme podušené nakrájené žampiony, žloutky, citronovou šťávu, provensálské koření a podle chuti osolíme. Podle chuti můžeme také přidat mletý černý pepř. Z másla a mouky připravíme jíšku, přidáme do ní nastrouhanou cibuli a spojíme s připravenou směsí.
Paštikovou směs dáme do formy vyložené plátky anglické slaniny a vaříme 1,5 hodiny.
Paštiku z vepřového masa podáváme vychlazenou. Krájíme ji na tenké plátky a podáváme s chlebem nebo slaným pečivem.