Paštika z vepřového masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
55 g máslo
1 ks cibule
0 ks citron
100 g žampiony
30 g hladká mouka
150 g anglická slanina
1 špetka provensálské koření
100 g játrová paštika
300 g vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nastrouháme najemno. Část slaniny nakrájíme na kostičky, zbytek ponecháme na plátky na vyložení formy. Žampiony očistíme, nakrájíme na kousky a podusíme.

  2. Vepřové maso umeleme na strojku, smícháme s játrovou paštikou a slaninou nakrájenou na kostičky. Ke směsi přidáme podušené nakrájené žampiony, žloutky, citronovou šťávu, provensálské koření a podle chuti osolíme. Podle chuti můžeme také přidat mletý černý pepř. Z másla a mouky připravíme jíšku, přidáme do ní nastrouhanou cibuli a spojíme s připravenou směsí.

  3. Paštikovou směs dáme do formy vyložené plátky anglické slaniny a vaříme 1,5 hodiny.

  4. Paštiku z vepřového masa podáváme vychlazenou. Krájíme ji na tenké plátky a podáváme s chlebem nebo slaným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!