Pečená divoká kachna s náplní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 lžíce majoránka
1 lžička vegeta
100 g čerstvé houby
2 ks cibule (větší)
1 kostka houbový bujon
1 ks divoká kachna
10 cl olivový olej (panenský)

Postup přípravy receptu

  1. Divokou kachnu připravíme k pečení.

  2. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Kostku bujonu rozvaříme asi ve 200 ml vody. Smícháme s cibulí a houbami a necháme provařit. Přidáme vejce, vegetu, majoránku a olej. Směs podusíme.

  3. Kachničku naplníme směsí a zašijeme.

  4. Troubu předehřejeme na 180°C. Pečeme v pekáči s víkem asi 40 minut. Pak pomažeme výpekem, pečeme dalších 30 minut.

  5. Odkryjeme,necháme dojít.

  6. Přílohou může být tradiční zelí a knedlík, nebo co si vymyslíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!