Pečená dlouhozrnná rýže s cibulí recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička sůl
60 g máslo
1 ks cibule
1,5 l voda
480 g dlouhozrnná rýže

Postup přípravy receptu

  1. Přebranou dlouhozrnnou rýži nasypeme do větší misky a pod studenou tekoucí vodou důkladně propereme a vycedíme

  2. Do rendlíku dáme máslo, rozehřejeme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, zesklovatíme, nasypeme propranou rýži a 4 minuty na mírném ohni restujeme. Máslo můžeme nahradit panenským olivovým olejem

  3. Zalijeme studenou vodou (místo vody můžeme použít vývar, rýže je chutnější), osolíme, přivedeme k varu, přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C 25 až 30 minut. Čas pečení je závislý na výkonu trouby a kvalitě rýže. Během pečení rýži nemícháme, některá zrna by mohly zůstat tvrdá, ostatní rozvařená

  4. Rýži dáváme na hezký, předehřátý talíř a servírujeme jako přílohu

  5. Zdroj: Lamart


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!