Pečená dlouhozrnná rýže s cibulí recept
Apetit Recepty přílohyPostup Pečená dlouhozrnná rýže s cibulí
Postup přípravy receptu
-
Přebranou dlouhozrnnou rýži nasypeme do větší misky a pod studenou tekoucí vodou důkladně propereme a vycedíme
Do rendlíku dáme máslo, rozehřejeme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, zesklovatíme, nasypeme propranou rýži a 4 minuty na mírném ohni restujeme. Máslo můžeme nahradit panenským olivovým olejem
Zalijeme studenou vodou (místo vody můžeme použít vývar, rýže je chutnější), osolíme, přivedeme k varu, přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C 25 až 30 minut. Čas pečení je závislý na výkonu trouby a kvalitě rýže. Během pečení rýži nemícháme, některá zrna by mohly zůstat tvrdá, ostatní rozvařená
Rýži dáváme na hezký, předehřátý talíř a servírujeme jako přílohu
Zdroj: Lamart