Pečená kuřecí stehna s cibulovo-pivní omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl vývar 3 lžíce máslo 2 ks velká cibule 1 lžíce hnědý cukr 1 lžíce balzamikový ocet mletý černý pepř 4 ks kuřecí stehno 200 ml tmavé pivo bramborové noky
Postup Pečená kuřecí stehna s cibulovo-pivní omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna s kůží očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Potom je z obou stran prudce opečeme na oleji, vložíme do pekáčku a zakryté alobalem pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 15 - 20 minut. Potom alobal odstraníme a stehna dopečeme dorůžova. Podle potřeby je podlijeme vývarem
Mezitím si připravíme omáčku. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Do výpeku vložíme jednu lžíci másla, na kterém orestujeme cibuli do světle hnědé barvy. Potom vmícháme česnek, hnědý cukr, balzamikový ocet a tmavé pivo. Směs povaříme asi 5 minut, podle chuti osolíme, opepříme a odstavíme z tepla. Nakonec vmícháme zbylé máslo, kterým omáčku zjemníme
Pečená kuřecí stehna rozdělíme na porce, přelijeme cibulovo-pivní omáčkou a podáváme s bramborovými noky.