Pečená treska v alobalu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 - 4 lžíce máslo
1 ks cibule
5 ks rajče
1 ks citron
800 g filé z tresky
čerstvá petrželka
mletá sladká paprika
200 g čerstvý křen
4 - 5 ks Znojmia okurky

Postup přípravy receptu

  1. Filety z tresky omyjeme, osušíme, osolíme a zakapeme šťávou z 1 citronu. Pak rybí maso necháme v chladu asi 30 minut rozležet. Křen oloupeme a jemně nastrouháme,sterilované okurky nakrájíme na jemná kolečka. Omytá rajčata nakrájíme na kostičky a promícháme se strouhaným křenem a okurkami Znojmia. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka

  2. Zapékací misku vyložíme alobalem, potřeme máslem a v jedné vrstvě poklademe rybími filety, které ochutíme mletou sladkou paprikou. Na filety rozložíme směs rajčat s okurkami a křenem a vše poklademe nakrájenou cibulí. Nakonec posypeme hoblinkami čerstvého másla a alobal uzavřeme. Zapékací mísu vložíme do trouby předtopené na 180 °C a pečeme přibližně 25 - 30 minut

  3. Upečené rybí filety se zeleninou rozdělíme na porce, posypeme usekanou petrželkou, přelijeme výpekem a podáváme s bramborovou kaší nebo opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!