Pečená treska v alobalu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 - 4 lžíce máslo 1 ks cibule 5 ks rajče 1 ks citron 800 g filé z tresky čerstvá petrželka mletá sladká paprika 200 g čerstvý křen 4 - 5 ks Znojmia okurky
Postup Pečená treska v alobalu
Postup přípravy receptu
-
Filety z tresky omyjeme, osušíme, osolíme a zakapeme šťávou z 1 citronu. Pak rybí maso necháme v chladu asi 30 minut rozležet. Křen oloupeme a jemně nastrouháme,sterilované okurky nakrájíme na jemná kolečka. Omytá rajčata nakrájíme na kostičky a promícháme se strouhaným křenem a okurkami Znojmia. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka
Zapékací misku vyložíme alobalem, potřeme máslem a v jedné vrstvě poklademe rybími filety, které ochutíme mletou sladkou paprikou. Na filety rozložíme směs rajčat s okurkami a křenem a vše poklademe nakrájenou cibulí. Nakonec posypeme hoblinkami čerstvého másla a alobal uzavřeme. Zapékací mísu vložíme do trouby předtopené na 180 °C a pečeme přibližně 25 - 30 minut
Upečené rybí filety se zeleninou rozdělíme na porce, posypeme usekanou petrželkou, přelijeme výpekem a podáváme s bramborovou kaší nebo opečeným bramborem.