Pečená žebírka v medové marinádě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 600 g vepřová žebra marináda kmín 1 lžíce kečup 2 lžíce plnotučná hořčice provensálské koření 1 špetka kajenský pepř 2 lžíce javorový sirup nebo med 1 lžíce omáčka na ústřice nebo sójová omáčka
Postup Pečená žebírka v medové marinádě recept
Postup přípravy receptu
-
Do mističky dáme hořčici, kečup, javorový sirup a omáčku na ústřice. Javorový sirup můžeme nahradit medem, ústřicovou omáčku můžeme zaměnit za sójovou, pokud nemáme. Ochutíme provensálským kořením, kmínem a pepřem, marinádu dobře promícháme.
Žebírka dáme na pekáček, potřeme marinádou a dáme péct do vyhřáté trouby. Vepřová žebírka během pečení medovou marinádou potíráme. Pečeme, dokud nejsou žebírka měkká a zlatavá (cca 45 minut).
Pečená žebírka v medové marinádě podáváme s čerstvým chlebem nebo jinou přílohou.