Pečená žebírka v medové marinádě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g vepřová žebra
marináda
kmín
1 lžíce kečup
2 lžíce plnotučná hořčice
provensálské koření
1 špetka kajenský pepř
2 lžíce javorový sirup nebo med
1 lžíce omáčka na ústřice nebo sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Do mističky dáme hořčici, kečup, javorový sirup a omáčku na ústřice. Javorový sirup můžeme nahradit medem, ústřicovou omáčku můžeme zaměnit za sójovou, pokud nemáme. Ochutíme provensálským kořením, kmínem a pepřem, marinádu dobře promícháme.

  2. Žebírka dáme na pekáček, potřeme marinádou a dáme péct do vyhřáté trouby. Vepřová žebírka během pečení medovou marinádou potíráme. Pečeme, dokud nejsou žebírka měkká a zlatavá (cca 45 minut).

  3. Pečená žebírka v medové marinádě podáváme s čerstvým chlebem nebo jinou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!