Pečené brambory s česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks brambory
150 g niva
podle chuti
česnek
sůl
sušená petrželka
barevný drcený pepř
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory pod tekoucí vodou dobře omyjeme, použijeme kartáček k vydrhnutí nečistot. Česnek oloupeme a prolisujeme. Různé druhy pepře nadrtíme, můžeme ale použít i hotovou směs koření, kde najdeme několik nadrcených druhů.

  2. Plech potřeme olejem. Každý brambor nařízneme do kříže nožem tak, aby nepraskl, ale abychom mohl vetřít česnek, sůl a drcený pepř. Ingredience do vyříznutého prostoru natlačíme nožem. Můžeme přidat i trochu sušené petrželky. Brambor můžeme i rozkrojit podélně na půlku a česnekem rozřízlou stranu potřít a kořením posypat.

  3. Brambory pečeme v silně předehřáté troubě asi 45 minut. Asi 5 minut před dokončením posypeme brambory nastrouhanou nivou, aby se nám sýr rozpustil.

  4. Po upečení brambory s česnekem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!