Pečené červené zelí s hříbky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl majoránka 1 ks pórek olivový olej 1/2 hlávky červené zelí 5 - 6 ks čerstvé hřiby
Postup Pečené červené zelí s hříbky
Postup přípravy receptu
-
Červené zelí zbavíme tvrdých částí a nakrájíme na tenké nudličky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka či proužky. Hříbky po očištění nakrájíme na plátky
Pekáček vymažeme olivovým olejem, nasypeme zelí, pórek a promícháme s hříbky. Osolíme, přidáme majoránku a dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C. V horkovzdušné troubě pečeme asi 25 minut, až nám zelí zkřehne a hříbky změknou. Zelí může být i trošku připečenější
Pečené červené zelí s hříbky podáváme ihned po přípravě, tak chutná nejlépe. Podáváme jako přílohu.