Pečené červené zelí s hříbky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
majoránka
1 ks pórek
olivový olej
1/2 hlávky červené zelí
5 - 6 ks čerstvé hřiby

Postup přípravy receptu

  1. Červené zelí zbavíme tvrdých částí a nakrájíme na tenké nudličky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka či proužky. Hříbky po očištění nakrájíme na plátky

  2. Pekáček vymažeme olivovým olejem, nasypeme zelí, pórek a promícháme s hříbky. Osolíme, přidáme majoránku a dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C. V horkovzdušné troubě pečeme asi 25 minut, až nám zelí zkřehne a hříbky změknou. Zelí může být i trošku připečenější

  3. Pečené červené zelí s hříbky podáváme ihned po přípravě, tak chutná nejlépe. Podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!