Pečené dýňové kostičky s tvarohovým dipem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg dýně hokaido
omáčka
0 svazečků petrželka
100 ml smetana
1 svazeček pažitka
3 snítky estragon
0 lžiček citronová kůra
250 g nízkotučný tvaroh
marináda
0 svazečků tymián
4 lžíce olivový olej
1 ks červená chilli paprička
podle chuti
hrubá mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou dýni, u které vydlabeme semínka, nakrájíme asi na 2 cm velké kostky.

  2. U chillli papričky odstraníme semínka a nakrájíme s opraným tymiánem na drobné kousíčky.

  3. 4 lžíce olivového oleje smícháme s chilli, tymiánem a solí.

  4. Dýňové kostky obalíme v marinádě a uložíme na plech s pečicím papírem. Pečeme v předeháté troubě na 200 °C asi 20 minut.

  5. Tvaroh smícháme se smetanou, olejem, solí, pepřem a nastrouhanou citronovou kůrou. Přimícháme nasekané bylinky a takto připravený dip promícháme.

  6. Pečené dýňové kostičky podáváme s tvarohovým dipem jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!