Pečené dýňové kostičky s tvarohovým dipem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg dýně hokaido omáčka 0 svazečků petrželka 100 ml smetana 1 svazeček pažitka 3 snítky estragon 0 lžiček citronová kůra 250 g nízkotučný tvaroh marináda 0 svazečků tymián 4 lžíce olivový olej 1 ks červená chilli paprička podle chuti hrubá mořská sůl
Postup Pečené dýňové kostičky s tvarohovým dipem recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou dýni, u které vydlabeme semínka, nakrájíme asi na 2 cm velké kostky.
U chillli papričky odstraníme semínka a nakrájíme s opraným tymiánem na drobné kousíčky.
4 lžíce olivového oleje smícháme s chilli, tymiánem a solí.
Dýňové kostky obalíme v marinádě a uložíme na plech s pečicím papírem. Pečeme v předeháté troubě na 200 °C asi 20 minut.
Tvaroh smícháme se smetanou, olejem, solí, pepřem a nastrouhanou citronovou kůrou. Přimícháme nasekané bylinky a takto připravený dip promícháme.
Pečené dýňové kostičky podáváme s tvarohovým dipem jako chuťovku.