Pečené koleno na medu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg sádlo
1 ks vepřové koleno
nálev
2 lžíce sůl
2 lžíce ocet
4 ks bobkový list
10 kuliček nové koření
10 kuliček celý černý pepř
na potření
4-5 lžic med
1 balíček grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme nálev. Vodu svaříme s octem, solí a kořením. Nálev necháme vychladnout. Zatím si podle potřeby očistíme koleno a zbavíme jej případných štětin.

  2. Do nálevu ponoříme koleno na 1 den, nejlépe 24 hodin.

  3. Druhý den vložíme koleno i s nálevem do tlakového hrnce a uvaříme jej téměř doměkka. Pak koleno vyjmeme a na sádle pečeme. Během pečení koleno přeléváme výpekem. Med smícháme s grilovacím kořením a asi 10 - 15 minut před dopečením koleno medovou směsí pravidelně potíráme, aby se vypekla medová kůrčička.

  4. Pečené koleno na medu podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!