Pečené koleno na medu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 15 dkg sádlo 1 ks vepřové koleno nálev 2 lžíce sůl 2 lžíce ocet 4 ks bobkový list 10 kuliček nové koření 10 kuliček celý černý pepř na potření 4-5 lžic med 1 balíček grilovací koření
Postup Pečené koleno na medu recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme nálev. Vodu svaříme s octem, solí a kořením. Nálev necháme vychladnout. Zatím si podle potřeby očistíme koleno a zbavíme jej případných štětin.
Do nálevu ponoříme koleno na 1 den, nejlépe 24 hodin.
Druhý den vložíme koleno i s nálevem do tlakového hrnce a uvaříme jej téměř doměkka. Pak koleno vyjmeme a na sádle pečeme. Během pečení koleno přeléváme výpekem. Med smícháme s grilovacím kořením a asi 10 - 15 minut před dopečením koleno medovou směsí pravidelně potíráme, aby se vypekla medová kůrčička.
Pečené koleno na medu podáváme s přílohou podle chuti.