Pečené kuřecí čtvrtky s divokým kořením recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g slanina 4 g sůl 60 g cibule 2 kuličky jalovec 2 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 0 lžiček polohrubá mouka 8 kuliček celý pepř 0 lžiček sušený tymián 8 lístků čerstvý rozmarýn 600 g kuřecí čtvrtky
Postup Pečené kuřecí čtvrtky s divokým kořením recept
Postup přípravy receptu
-
Do pekáče vložíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme veškeré koření (kromě tymiánu) a rozprostřeme vše rovnoměrně po dně pekáče. Kuřecí čtvrtky osolíme z obou stran a vložíme do pekáče na cibuli s kořením vnější stranou nahoru. Posypeme tymiánem a na povrch položíme na plátky nakrájenou slaninu.
Podlijeme asi 100 ml vody, přikryjeme horním dílem pekáče, vložíme do studené trouby, nastavíme ji na 200 °C a pečeme za občasného podlévání vodou 40 minut. Pak čtvrtky obrátíme a pečeme 20 minut. Obrátíme je zpět, do výpeku přidáme polohrubou mouku, rozmícháme a dopečeme doměkka, asi 40 minut.
Asi 10 minut před koncem pečení odkryjeme pekáč, teplotu zvýšíme na 210 °C a čtvrtky do červena dopečeme. Pro pečení můžeme s výhodou použít remosku, postup zůstane stejný.
Pečené kuřecí čtvrtky s divokým kořením podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo dušenou rýží. Energetická hodnota: 600 kJ / 100 g, 1500 kJ / porci