Pečené kuřecí čtvrtky s divokým kořením recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g slanina
4 g sůl
60 g cibule
2 kuličky jalovec
2 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
0 lžiček polohrubá mouka
8 kuliček celý pepř
0 lžiček sušený tymián
8 lístků čerstvý rozmarýn
600 g kuřecí čtvrtky

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče vložíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme veškeré koření (kromě tymiánu) a rozprostřeme vše rovnoměrně po dně pekáče. Kuřecí čtvrtky osolíme z obou stran a vložíme do pekáče na cibuli s kořením vnější stranou nahoru. Posypeme tymiánem a na povrch položíme na plátky nakrájenou slaninu.

  2. Podlijeme asi 100 ml vody, přikryjeme horním dílem pekáče, vložíme do studené trouby, nastavíme ji na 200 °C a pečeme za občasného podlévání vodou 40 minut. Pak čtvrtky obrátíme a pečeme 20 minut. Obrátíme je zpět, do výpeku přidáme polohrubou mouku, rozmícháme a dopečeme doměkka, asi 40 minut.

  3. Asi 10 minut před koncem pečení odkryjeme pekáč, teplotu zvýšíme na 210 °C a čtvrtky do červena dopečeme. Pro pečení můžeme s výhodou použít remosku, postup zůstane stejný.

  4. Pečené kuřecí čtvrtky s divokým kořením podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo dušenou rýží. Energetická hodnota: 600 kJ / 100 g, 1500 kJ / porci


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!