Pečené kuřecí stehno marinované v pomerančové šťávě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks pomeranč 0,5 ks feferonka 2 lžíce slunečnicový olej 2 ks kuřecí stehno
Postup Pečené kuřecí stehno marinované v pomerančové šťávě
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna očistíme od zbytku peří a jiných nečistot, omyjeme, osušíme, pořádně osolíme z každé strany, prošpikujeme česnekem, položíme do pekáčku a posypeme na jemno pokrájenou feferonkou. Vymačkáme šťávu z jednoho pomeranče, kterou přelijeme kuřecí stehna a necháme je v chladu 4 hodiny marinovat
Kuřecí stehna vybereme, polijeme slunečnicovým olejem, přikryjeme alobalem a vložíme péct do trouby vyhřáté na 170 °C. Stehna pečeme 1 hodinu, potom odstraníme alobal a při stejné teplotě dopečeme do pěkné zlato-hnědé barvy, až dokud bude kůžička na povrchu krásně do křupava
Pečená kuřecí stehna marinovaná v pomerančové šťávě podáváme horké s jemným zeleným salátem a ozdobené plátky pomeranče, zvlášť v míse servírujeme jako přílohu dušenou rýži s baby špenátem, kterou přelijeme chutným výpekem ze stehen. Tyto pečená kuřecí stehna mají velmi jemné měkké maso výborné chuti po česneku a pomerančové šťávě. Stehna jsou lehce pikantní a na povrchu mají do křupava vypečenou kůžičku.